Aura, paranormal veya tinsel anlamda kullanılan bir terim olup, canlıların bedenlerinden yayıldığı varsayılan ışığın oluşturduğu elektromanyetik alana verilen addır.

Kozmik enerji açısından aura, canlıların koruyucu kalkanıdır. Dışarıdan gelen herhangi bir negatif enerji, aurası güçlü olan kişilerde auraya çarpıp geri döner; fakat aurası zayıf olan kişilerde negatif enerji, auradan geçip çakralara sızar.

 Bu nedenle, aura düzeyindeki her değişim fiziğe yansımakta ve bu yansımalarda bize hastalık olarak geri dönmektedir.

Aura gizemli bir enerji değil, bedenimizin içindeki artı ve eksi yüklerin akışından kaynaklı koruyucu bir kalkandır.

Dünya üzerinde yer alan canlı veya cansız her nesnenin aurası bulunur. Canlı ve cansız varlıkların aurası farklılık gösterir. Canlı varlıkları meydana getiren atomlar daha aktif yapıda bulunurlar.

Mutlu olan kişilerde auralar kesiksiz ve renkliyken, mutsuz kişilerin aurası gri ve kırıklı yapıdadır. Derler ki üzüm üzüme baka baka kararır.

Ayrıca aurayı etkileyen çeşitli sebepler vardır. Beslenme yetersizliği, yeterli spor yapamama, yorgunluk, uykusuzluk, yorgunluk, stres, alkol, ilaçlar, sigara negatif düşünce ve davranışlar aurayı zayıflatır. Auramız zayıflamışsa negatif enerjilere ve hastalıklara karşı açık hale gelmiş oluruz.

AURANIN RENKLERİ : Auraların seviyeleri olduğu gibi auraların renkleri ve anlamları da vardır. Aura renklerini bulurken Numeroloji den yararlanabiliriz. Numeroloji de her sayı belirli bir renkle ilişkilidir. Elbette auralar ruh haline göre değişirler fakat arka plan aynı kalır.

 Buna hayattaki hedefin rengi denir. Aura Renkleri; Kırmızı, Turuncu, Sarı, Yeşil, Mavi, Indigo, Mor, Pembe, Bronz, Gümüş ve Altın