Jİn( Beden ) Shin ( Bedeni ) Jyutsu ( Noktaları ) çok eski Japon öğretisi olan bu sistem, teknikten ziyade bir şifa sanatıdır. 

Vücudun her iki tarafında 26 çift özel merkez bulunur. Bunlara EGK (Enerji Güvenlik Kilidi) denir.

Bu kilitler gerekli durumlarda akımı keserek koruma yaratırlar. Kapanan kilit sonucu bedenimizin o bölgesinde belirtiler ortaya çıkar. Bu da hastalık uyarısıdır.   

Sağlığımız tehdit altındayken bedenimizin bilgeliği kendini gösterir. EGK noktası kilidi kapanır. O EGK bölgesindeki tehlikenin geçtiği bedenimize söylenene kadar bu kilit açılmaz.

Bu kilidin açılması için gereken EGK noktalarına doğru yöntemlerle dokunmaktır. Bu doğru noktaları JinShinJyutsu bize öğretir.  

Bu yöntemin birçok faydası vardır; vücudumuzu yeniler, stres ve kaygı etkilerini azaltır, ağrı kesicidir, gevşemeye yardımcı olur, bağışıklığı güçlendirir, kan dolaşımını arttırır, konsantrasyonu arttırır, toksinleri atar, cildi güzelleştirir ve solunuma iyi gelir.  

Dengesizlik veya hastalıklara sahip olsak da bunların çözümü içimizdedir. Büyüklüklerine bakılmaksızın tıkanıklıklar sonlandırılarak enerji serbest bırakıldığında bölge iyileştirilir.  

 DERİNLİK VE TUTUM :

 Madde ruhun en düşük, ruh maddenin en yüksek seviyesidir!  

 Derinlikler varlığın farklı boyutları olarak anlaşılmalıdır. Her biri; bedenin, zihnin ve ruhun bir dizi işlevinden sorumludur. Bu boyutla birbirleriyle sürekli iletişim halindedir.   

 Bu yöntemde ellerinizi birer ara kablo gibi düşünün.

Ellerimizi öğretilen yerlere yavaşça koyun, uygulamaya gerek yoktur. Bunun bir sanat olduğunu unutmayın.